3 enkle grep for å spare strøm i vinterhalvåret

October 11, 2019

I perioden oktober til april slår vintertariffen inn, som gir en høyere nettleie enn resten av året. Les de 3 beste tipsene til hvordan du kan redusere energiforbruket, spare strøm og unngå høye strømregninger.

For mange bedrifter betyr høst- og vintermånedene økt strømforbruk til oppvarming og belysning. Dette, i kombinasjon med vintertariffen, kan føre til ekstra høye energiregninger. Her er tre konkrete tiltak for å unngå dette:

1. Unngå høye effekttopper i strømforbruket ditt

Hvor mye du må betale i nettleie for transport av strøm, avgjøres ut fra toppen i ditt forbruksmønster. Det er den timen med høyest strømforbruk som avgjør prisgrunnlaget for måleperioden. Derfor er det viktig å holde strømforbruket jevnt. Da unngår du høye effekttopper som gir høyere prisutslag for hele måneden og dermed også for dine totale energikostnader.

2. Reduser strømforbruket ved å justere innstillinger for ventilasjon, lys og varme

Bedrifter som ikke gjør nødvendige justeringer i ventilasjonen om vinteren mottar de høyeste fakturaene. Derfor er det viktig å sjekke innstillinger for ventilasjon, lys og varme i overgangen mellom høst og vinter. På denne måten kan du sikre at ventilasjon og varme jobber på lag, som kan bidra til å redusere ditt strømforbruk.

3. Sjekk at det er samsvar mellom strømforbruket og driftstider

Du bør huske på å sjekke at strømforbruket er optimalt i og utenom driftstidene. Dette kan gjøres ved å for eksempel justere ventilasjon og varme om natten og på helligdager når kontoret, butikken eller anlegget er stengt. På denne måten kan du sørge for at du ikke forbruker mer energi enn nødvendig og spare strøm.

Få varsling ved høyt strømforbruk

Noova jobber for at du skal kutte forbrukstoppene, spare strøm og betale minst mulig for strømmen du trenger for å drifte din virksomhet. Vi tilbyr derfor forbruksrapporter som kan lages ned på ukes- eller dagsnivå for å kontrollere om du har et logisk forbruksmønster.

Som kunde av Noova får du varslinger ved høyt strømforbruk og anbefalinger om forbruk som bør kuttes eller utsettes. Dette gir deg mulighet til å gjøre justeringer som kan gi utslag i nettleien og redusere dine totale energikostnader.

Er du interessert i å lære mer om hvordan du kan spare strøm i vinterhalvåret?

Ta kontakt med oss i Noova.