Automatisk strømmåler gir mer korrekt faktura

January 18, 2019

Nye strømmålere sjekker forbruk på timebasis. Med nøyaktig kostnad for hver time får du bedre oversikt over strømforbruket, og dermed mer korrekt faktura.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har bestemt at alle strømmålere skal byttes med automatiske strømmålere (AMS) innen 2019. Dette er den største moderniseringen av Norges strømnett på over 100 år, og nærmere 2,4 millioner målere skal byttes ut. Ingen forbrukere skal betale engangsavgift for å bytte måler, men NVE har bestemt at kostnadene kan fordeles over nettleien i inntil 15 år.

Fordeler med smarte strømmålere

Den åpenbare fordelen med automatisk strømmåler er at man slipper å lese av forbruk og sende inn til nettselskapet. I tillegg får du bedre oversikt over eget forbruk og kan unngå å bruke mer strøm enn nødvendig. Vi i Noova hjelper bedrifter å avdekke ulogisk forbruk – dette kaller vi aktiv energiledelse. Den billigste strømmen er den du ikke bruker. Gjennom månedlige forbruksrapporter får du god oversikt over forbruk og kan ta grep dersom forbruker har steget mer enn ventet.

Smarte strømmåler vil også gjøre det mulig for nettselskapene å raskere avdekke feil ved strømbrudd, i tillegg til å varsle om jordfeil og feil i spenning. Nettselskapene bruker informasjon fra automatiske strømmålere til å gi presis informasjon om belastningen av nettet. Dette kan redusere behovet for fremtidige utbygginger av nettet. Et lavere investeringsbehov vil gi lavere nettleie på lang sikt.

Hvordan fungerer byttet rent praktisk?

Nettselskapet er ansvarlig for målerbytte. Det settes normalt av ca 2 timer i forbindelse med bytte til ny måler. Selve jobben vil stort sett ta rundt 30 min, og man vil i denne perioden være uten strøm. Montøren vil ta bilde av gammel måler for å dokumentere både målernummer og målerstand.

Ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne!