Tar steget inn i fremtiden med ny daglig leder

August 20, 2019

Even Gjesdal blir ny daglig leder i Noova når gründer Morten Eide går av med pensjon. De to siste årene har de samarbeidet om å videreutvikle og rigge selskapet for fremtiden.

Noova ble startet med to tomme hender av Eide i 2005. I dag har selskapet 25 ansatte og bedriftskunder i hele Norge.

- Helt fra starten har mantraet vært at det er forskjell på strømpris og energikostnader. Vi avdekker ulogisk energiforbruk for våre bedriftskunder og bistår dem med administrasjon av strømavtaler og energiforbruk. I løpet av de siste 15 årene har flere tusen kunder blitt bevisst fordelene med aktiv energiledelse, sier Morten Eide.

Even Gjesdal har vært medeier og styreleder i Noova siden 2017. De siste årene har han sammen med Morten og de ansatte lagt ned betydelig arbeid for at Noova skal være rigget for vekst ved å utnytte mulighetene som ligger i teknologiske fremskritt.

- Vi tar nå i bruk sensorteknologi til å oppdage hvor det er sløsing av ressurser, ikke bare innen strøm- og energiforbruk, men også en rekke andre områder som kan spare driftsutgifter, sier Even Gjesdal, daglig leder i Noova.

Even kommer fra stillingen som administrerende direktør i oljeteknologiselskapet Cubility, og har lang erfaring med teknologiutvikling og kommersialisering. Nå ser han frem til å ta over sjefsrollen i et av de største private energiselskapene i Norge.

- Morten og de ansatte har bygget opp et solid selskap, men vi vet at markedet endrer seg fort. Sammen har vi tenkt stort og sett på mulighetene innen digitalisering og sensorteknologi. Nå er vi klar til å anvende ny teknologi og innsikten den gir oss i en rekke nye produkter og tjenester vil styrke Noova sitt verdiforslag ytterligere, sier Gjesdal.

- Jeg ser fram til å bli pensjonist og gjør det i forvisning om at Noova er i gode hender med Even, avslutter avtroppende Noova-sjef, Morten Eide. 
 
 
Vil du vite mer om Noova? Send oss gjerne en e-post, så tar vi kontakt med deg!